Massage – Weldaad voor lichaam en geest!

Goed voor jezelf zorgen is belangrijk! Door je lichaam regelmatig te laten masseren, zorg je ervoor dat je lichaam in goede conditie blijft en je lekkerder in je vel zit, waardoor je soepeler door het leven kunt gaan.

Massage bij Heart-Vision

Goed voor jezelf zorgen is belangrijk! Door je lichaam regelmatig te laten masseren, zorg je ervoor dat je lichaam
in goede conditie blijft en je lekkerder in je vel zit, waardoor je soepeler door het leven kunt gaan.

Daarnaast geeft een massage uiteraard tal van andere gunstige effecten:

  • het verhogen van de weerstand tegen ziekten en kwalen
  • het verbeteren van de bloed – en lymfe circulatie
  • het stimuleren van de functies van de vitale organen
  • het tot stand brengen van lichamelijke en geestelijke ontspanning
  • het opheffen van zowel geestelijke als fysieke vermoeidheid
  • het bevorderen van een goede nachtrust
  • het versoepelen van de spieren en gewrichten

Welke vorm van massage je lichaam nodig heeft kan van tijd tot tijd verschillen, soms heb je behoefte aan extra
ontspanning doordat je een stressvolle periode meemaakt, de andere keer heeft je lichaam meer behoefte aan een wat stevigere (sport)massage, omdat je veel fysieke inspanning hebt geleverd. Vandaar dat wij een breed aanbod aan massages geven.

Mocht je geen keuze kunnen maken, dan kun je dat met de massagetherapeute vóór de massage bespreken (graag v.t.v. aangeven).

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage zorgt ervoor dat je lichaam weer even helemaal tot rust komt. De massage is erop gericht het lichaam te laten ontspannen, eventuele stressklachten te verminderen en vermoeidheid te verhelpen. De massage bestaat uit rustige technieken en strijkbewegingen, waarbij lichte druk wordt gegeven. Een ontspannen lichaam, geeft een ontspannen geest. Heerlijk thuiskomen in jezelf.

Een massage waarbij technieken vanuit de Ayurveda en de Shiatsu worden gebruikt.

In de Oosterse Geneeskunde wordt het lichaam gezien als één geheel; het functioneren van lichaam en geest is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Bij disbalans beïnvloeden lichamelijke problemen het functioneren van de geest, zoals mentale problemen het lichamelijk functioneren beïnvloeden. De kracht achter ons functioneren is onze Qi.

Qi staat gelijk aan Levensenergie en zorgt voor beweging, bescherming,
transformatie, verwarming en retentie (opnemen). Deze Qi stroomt door onze energiebanen (meridianen) die zich door het hele lichaam bevinden. Door allerlei omstandigheden kan het zijn dat er blokkades in het lichaam opgetreden zijn, die de Qi stroom belemmeren.

Tijdens de Ayu-Shi massage wordt deze energiestroom in beweging gezet, waardoor jouw Qi meer ruimte krijgt om vrij te stromen.

Een ayurvedische massage onderscheidt zich door het gebruik van een ruime hoeveelheid warme kruidenolie (houdt hier rekening mee bij je kledingkeuze). De kruidenolie  heeft naast een smerende ook een medicinale werking, waarbij rekening wordt gehouden met de constitutie (dosha/prakruti) van de persoon en zijn/haar specifieke klachten (vrikruti).
De werking van oliën is gericht op het balanceren van de dosha´s en  het reinigen van de weefsels en kanalen.  Aangezien het zelfgenezende vermogen van het lichaam
wordt gestimuleerd, zullen eventuele klachten in de dagen na de massage afnemen. Daarnaast ervaar je  een bijzondere ontspanning en veel energie.

Indien je zwanger bent kan je deze behandeling helaas niet ondergaan.
De Ayurvedische hoofdmassage of zwangerschapsmassage is wel geschikt
tijdens de zwangerschap. 

De energetische massage is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde.  In landen zoals China, India en Tibet, waar de gezondheidszorg gebaseerd is op eeuwenoude kennis en ervaring, wordt aanraken als een belangrijk geneesmiddel beschouwd en massages maken daar zelfs deel uit van het behandelplan. Het idee is namelijk dat ziekten en aandoeningen veroorzaakt worden door vitale energie die zich niet op de juiste manier kan uitdrukken.

Door een energetische massage worden de meridianen gevoed waardoor alles beter gaat stromen, ook je emoties en gedachten.  Meridianen sturen levensenergie door ons lichaam en staan in verbinding met onze organen. Doordat zij ook een grote invloed uitoefenen op emoties en gedachten, zou je het lichaam kunnen beschouwen als een verhalenboek.  In je lichaam komen gedachten tot uitdrukking en vertellen emoties het verhaal van je leven.

Als je op een aandachtige manier wordt aangeraakt, leer je verschillende aspecten van jezelf beter kennen.

Tijdens de energetische massage wordt er verbinding gemaakt met jouw energiesystemen die door je lichaam stromen. Jouw energieën geven leiding en mijn handen volgen, zodat de energiestroom weer in beweging wordt gezet en jouw Qi weer ruimte krijgt om vrij te stromen. Ter ondersteuning wordt de Scio (biofeedbacksysteem) ingezet, om deze energiedoorstroming te optimaliseren.

De energie heelt en de energiesystemen worden geheeld.

Tijdens je zwangerschap verandert je lichaam (en geest) voortdurend. Gedachten, gevoelens en emoties van de moeder hebben invloed op de gezondheid van het kindje. Als de moeder vredig en ontspannen is, werkt dit door naar je ongeboren kindje. Massage is dus prettig voor moeder en kind.

Een massage maakt de spieren soepeler. De ademhaling wordt dieper en het hoofd komt even helemaal tot rust. Het lichaam kan zich herstellen. Door de ontspanning kan de zwangerschap bewuster en intenser ervaren worden. De baby in je buik voelt dat je, je ontspant en zal hierop reageren. Of door af en toe te schoppen, of juist door ook te genieten van jouw rust. Een mooi contactmoment tussen jullie tweetjes.

Aanmelden

Richard is enkele dagen per maand in spiritueel centrum Heart-Vision aanwezig voor het geven van consulten. Meld je hieronder aan of kijk in onze agenda wanneer Richard aanwezig is.